Beslut om fönsterputs

Jag erkänner mig besegrad. Det är inte varje dag det händer så håll nu för guds skull till godo, kära vänner. Nyligen blev jag överbevisad angående fönsterputs. Det är detta jag kommer att ägna tid åt att beskriva idag. Först, lite bakgrund:

Sedan vi startade företaget och flyttade in i våra lokaler har jag varit övertygad om att vi ordnar bäst med allt själva. Detta har gällt allt ifrån inköp av kaffe till städning och fönsterputs. Jag vill göra allt själv. Det är så jag alltid har haft det och, trodde jag, så jag alltid vill ha det. Sedan kom verkligheten ikapp.

Det var inte så roligt att tvingas ägna sig åt fönsterputs när arbetet stod en över huvudet. Det fanns liksom inte tid. Och vet ni vad det inte fanns mer? Det fanns inte kompetens inom fönsterputs. Nog för att jag har putsat fönster hemma ett antal gånger. Men dessa fönster var något annat. Det var betydligt mer krävande än hemmafönstren jag hade erfarenhet av. Fönsterputsen gör sig bäst när det är professionell personal som utför den. Detta skulle visa sig.

Min kollega och partner i företaget tog ”snacket” med mig. Han hade klagomål på min fönsterputs med all rätt. Det såg inte särskilt bra ut. Jag hade gjort ett halvdant arbete. Det var ett fint möte och ett bra snack. Han förklarade hur han såg på det. Han presenterade också hur han trodde att det skulle gynna vårt företag. Grafer och grejer hade han förberett, och som syftade till att betona vikten av väl utförd fönsterputs.

Jag lyssnade och tog in budskapet. Sedan gick jag hem och tänkte själv i ca 2 veckor. Så ska det förstås inte behöva vara men jag är en gammal hund och jag har svårt att bli sittlärd. Fönsterputs hade till den dagen utförts av mig, mer eller mindre gratis. Nu skulle jag behöva fatta beslut om att låta andra utföra det, till en kostnad dessutom. Det satt långt inne men tillslut gick jag med på det. Vi kontaktade ett företag som kunde erbjuda en schysst deal för regelbunden fönsterputs, och tackade ja.

Ja, det är väl bara att krypa ända fram till korset. Resultatet av fönsterputsen är fenomenalt. Det ar ett av våra bästa beslut, helt klart.