En städfirma

Jag tror snart att vi får ta och lägga ämnet städfirma bakom oss. Kanske rent av efter dagens inlägg. Många frågor kommer in om detta men det är också många som vill gå tillbaka till något slags vanligt läge. Jag vill kunna ge alla vad de vill ha. Bakgrunden till städfirma-fokusen är förstås att jag anlitade ett nytt företag för ungefär ett halvår sedan. Sedan dess har jag kommit att berätta en hel del om min erfarenhet av företaget. Vad jag får av min nya städfirma som jag kanske inte fått förut. Hur jag känner över de tjänster jag anlitat dem för. Lite ditt och lite datt, så att säga.

Idag ska jag besvara några av de frågor som inkommit senaste veckan. Jag hoppas att ni som fortsatt har era spörsmål obesvarade blir tillfredsställda med detta. Sedan får vi se om städfirma kommer upp på agendan igen. Vem vet.

Hur ofta kommer städfirman på besök?

Nyligen tog jag och min sambo beslut om att ändra intervall. När vi först anlitade städfirman för ett halvår sedan så körde vi på varannan veckas. Sedan, väldigt oförvånande, insåg vi att detta var lite för sällan. Det är ju lite sådär när man har flera barn och anlitar städfirma. Man blir bekväm och helt plötsligt städar man inte själv alls. Detta innebär att det är nästan orimligt stökigt och smutsigt efter bara 1,5 vecka. Så kunde vi ju inte ha det.

Detta fick oss alltså att ändra intervall till en gång i veckan. Så har vi haft det sedan några veckor tillbaka och det fungerar alldeles utmärkt om du frågar mig. Jag tror att alla i familjen håller med.

Vem tipsade dig om städfirma?

Det var faktiskt min kollega Johan som var den som introducerade mig för företaget första gången. Jag var lite skeptiskt till en början. Inte till den specifika städfirman utan till att lägga till en sådan utgift i livet. Det kändes lite riskabelt på något vis, utan att kunna sätta fingret riktigt på hur. Jag konsulterade med min kära sambo och vi landade i att vi skulle testa. Det var nämligen en städfirma som erbjöd noll bindningstid. Alltså vi kunde enkelt säga upp våra tjänster om vi så behövde. Fördelaktigt för oss och säkert också för städfirman som lockar fler kunder på det sättet.

Kommer ni ha städfirman för alltid?

”För alltid” är ett starkt ord men man vet förstås aldrig! Vi är nöjda och lär fortsätta vara de under den tid vi fortsatt har barn hemma.